Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lombok árnyékában – 7 szempont a választáshoz

Ilyen melegben talán legjobb egy dús lombú fa árnyékában üldögélni és iszogatni egy jeges italt. Nincs az a dizájn-napernyő, amely felül tudná múlni az élményt (főleg, hogy a fa a kipárolgásával is hűsít, a napernyő pedig nem). Nálam még a növénnyel befuttatott pergola, lugas kelhet ezzel versenyre, de mindenképpen élő és zöld legyen. De minek az árnyékában a legjobb üldögélni? Vagyis kérdezzük inkább úgy: mire figyeljünk az árnyat adó növény kiválasztásánál?

0 Tovább

Süss fel, Nap!

A zöldségek, gyümölcsök és a növények jó része napot igényel. Ez a kertészek egy részének (nekem is) gondot okoz. Dísznövényekből még csak lehet találni árnyéktűrőket, sőt, árnyékkedvelőket, de a haszonnövények többségénél bajban vagyok. Miért baj az árnyék? A túlzott árnyék erőtlenné teszi a növényeket, érzékenyebbek lesznek a betegségekre és a kártevők támadására. Némely növény ki sem fejlődik árnyékban. Mit lehet tenni, ha túl árnyékos a kert?

0 Tovább

biokiskert

blogavatar

Az egészséges, természetes, kártevők és növényvédőszerek nélküli bio konyhakertről, egyéb kertrészekről és arról, ami ezekről még eszembe jut. Kezdőknek, haladóknak, mindenkinek.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek