Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tyúk meg a tojás

A bio - nem bio közötti választás nem kis döntés, hiszen jelentős az árkülönbség. Ha már többet költ az ember, nyilván szeretne meggyőződni arról, hogy valóban jobbat, értékesebbet kap. A zöldségeknél és a gyümölcsöknél én már letettem a voksom, gondoltam, itt az ideje, hogy a húsoknak is utánajárjak egy kicsit. Nem is olyan könnyű a dolog, mivel rengeteg az olvasnivaló a témában, és le kell hántani róla az egyik oldal önigazolását és a másik oldal hatásvadász leírásmódját. Nézzük először a baromfi, azon belül is a csirke, tyúk tartásának körülményeit.

0 Tovább

Azok is permeteznek!

Nemrég egy bio módszert ismertető cikket olvastam. A cikk tartalma nem is volt olyan érdekes, mint a hozzá fűzött kommentek. Az egyik valahogy így szólt: a biogazdálkodás egy átverés, azok is permeteznek. Egyrészt igaza van, valóban permeteznek. Másrészt nincs igaza, mert nem azzal permeteznek, mint a "hagyományos" gazdák (azért az idézőjel, mert a bio azért előbb volt, mint a hagyományos, csak akkor még nem választás kérdése volt). Mivel lehet tehát permetezni az ökológiai gazdálkodásban?

0 Tovább

Befordulunk?

Európában és a világon egyre nagyobb teret kap az ökológiai gazdálkodás. Sajnos még nem ez a meghatározó, de hatalmas ütemben fejlődik. Az EU tagországok programokat indítanak annak érdekében, hogy az ökológiai módszerekkel művelt terület nagyságát növeljék. Nálunk egy időre megfeledkeztek erről a célról, így a növekedés előbb csökkenésbe, majd stagnálásba csapott át. Mi történt?

1 Tovább

biokiskert

blogavatar

Az egészséges, természetes, kártevők és növényvédőszerek nélküli bio konyhakertről, egyéb kertrészekről és arról, ami ezekről még eszembe jut. Kezdőknek, haladóknak, mindenkinek.

Legfrissebb bejegyzések

2011.03.11.

Utolsó kommentek