Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csináld magad!

… ha jót akarsz olcsón. És ha van rá lehetőséged.

A saláta egészséges és finom, ezt minden diétázó és egészséges étkezést preferáló tudja. Azt vajon tudjuk-e, hogy a saláta tartalmazza a legtöbb növényvédőszer-maradványt? Erre akkor döbbentem rá, amikor kislányom könyörgésére degukat (chilei mókus) hoztunk a házhoz. A degu használati utasítása szerint nem szabad salátát ennie, mert a salátán/salátában lévő mérgező anyagok meg is ölhetik. Elgondolkodtam: akkor nekünk sem lehet az túl jó…

0 Tovább

Hatalmas, gyönyörű, vízízű

Ugye, mindenki találkozott már ilyen gyümölccsel, zöldséggel? Ugye nem biogyümölcs, - zöldség volt? Tényleg finomabb és táplálóbb a biozöldség, biogyümölcs? És a húsok, a tej? Ki ne tapasztalta volna, hogy a szép szelet csirkemellből a sütés során egy egészen kis szelet marad? És mennyivel egészségesebb valójában a bio?

1 Tovább

Borsó és bab, ahogy Jamie Oliver készíti

Ez a kedvenc főzőműsorom. Szívesen lennék tulajdonosa egy ilyen kertnek (persze a kertészt is kérném hozzá). Ennél a résznél csorgott a nyálam; a friss, zsenge zöldségek láttán igazán kedvet lehet kapni egy kis kertészkedéshez - és persze a főzéshez. (Elnézést mindenkitől, de csak angolul találtam meg.)

És a második fele:

1 Tovább

Légy ravasz...

...és cselezd ki a kártevőket! Ha a korai és a késői zöldségfajtákból válogatsz, jó eséllyel elkerülöd a fajtát kedvelő zabagépek támadását. A természet ugyanis igen bölcs, akkor rajzanak a kártevők és terjednek a gombás fertőzések, amikor sok a tápanyag, azaz a célcsoportjuk még finom zsenge.

0 Tovább

Lesd meg a szomszédod!

Legalábbis a kertjét. Ha beszélgetsz is vele és még tudja is, milyen zöld izék nőnek a kertjében, nyert ügyed van! Hiába ugyanis a szakkönyvek összes tudása, a talajnak és a mikroklímának annyiféle egyedi kombinációja van, amiről sehonnan nem kaphatsz tájékoztatást, kivéve saját és a szomszédok kertjét. Mit tudhatunk meg így?

0 Tovább

Egy kis merengés

Reggel már dér lepi be a kint maradt paprikát. Azért maradt kint, mert szép zöld és még virágok is vannak rajta. Meg paprikakezdemények is, de az már biztos nem érik be. Zsebkendőnyi veteményesemben a káposzták és a körömvirág tartja még a frontot, a többiek már kiköltöztek.

Milyen jó is volt a nyár, amikor még izgatottan lestem, melyik növény hoz termést, mennyi paradicsom érik be ma (rengeteg), hány petrezselyem nőtt meg (egy sem) és hány cukkinit és hány bazsalikomlevelet dézsmáltak meg a giga éti csigák.

0 Tovább

biokiskert

blogavatar

Az egészséges, természetes, kártevők és növényvédőszerek nélküli bio konyhakertről, egyéb kertrészekről és arról, ami ezekről még eszembe jut. Kezdőknek, haladóknak, mindenkinek.

Utolsó kommentek