Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bezzeg a mi időnkben…

... még a gyerekek is jobbak voltak. Mármint régen, az idősek szerint. Most ne menjünk bele, hogy mennyit változott azóta a "jóság" fogalma vagy a nevelési elvek, mennyivel tudunk többet a gyermeki-emberi lélekről, mint akkor. Nézzük objektíven a kérdést: régen vélhetően valóban nem volt annyi hiperaktív, figyelemzavaros gyerek, mint manapság. De ez cseppet sem a gyerek vagy szülei hibája, más is felelhet érte. Például a növényvédőszerek.

0 Tovább

Egy jó salátát?

A saláta egészséges és finom, ezt minden diétázó és egészséges étkezést preferáló tudja. Most szezonja is van, meg is kívánjuk a melegben. Azt vajon tudjuk-e, hogy a saláta tartalmazza a legtöbb növényvédőszer-maradványt? Erre akkor döbbentem rá, amikor kislányom könyörgésére degukat (chilei mókus) hoztunk a házhoz. A degu használati utasítása szerint nem szabad salátát ennie, mert a salátán/salátában lévő mérgező anyagok meg is ölhetik. Elgondolkodtam: akkor nekünk sem lehet az túl jó…

0 Tovább

Csináld magad!

… ha jót akarsz olcsón. És ha van rá lehetőséged.

A saláta egészséges és finom, ezt minden diétázó és egészséges étkezést preferáló tudja. Azt vajon tudjuk-e, hogy a saláta tartalmazza a legtöbb növényvédőszer-maradványt? Erre akkor döbbentem rá, amikor kislányom könyörgésére degukat (chilei mókus) hoztunk a házhoz. A degu használati utasítása szerint nem szabad salátát ennie, mert a salátán/salátában lévő mérgező anyagok meg is ölhetik. Elgondolkodtam: akkor nekünk sem lehet az túl jó…

0 Tovább

Jó a teljes kiőrlésű?

Egyre többen kívánunk odafigyelni életmódunkra, egészségünkre, környezetünkre. Figyeljük, mi az, ami környezetbarát, egészséges, reform, bio. Ilyen a teljes kiőrlésű címke is, amin ez szerepel, jó eséllyel indul az eladási listán. Akkor is, ha alatta bolhabetűkkel ott van, hogy "liszttel készült", ami azt jelenti, hogy egy kicsi abból is van belőle. Mindeni tudja, hogy ami teljes kiőrlésű, az jó. De valóban így van ez?

1 Tovább

Hatalmas, gyönyörű, vízízű

Ugye, mindenki találkozott már ilyen gyümölccsel, zöldséggel? Ugye nem biogyümölcs, - zöldség volt? Tényleg finomabb és táplálóbb a biozöldség, biogyümölcs? És a húsok, a tej? Ki ne tapasztalta volna, hogy a szép szelet csirkemellből a sütés során egy egészen kis szelet marad? És mennyivel egészségesebb valójában a bio?

1 Tovább

biokiskert

blogavatar

Az egészséges, természetes, kártevők és növényvédőszerek nélküli bio konyhakertről, egyéb kertrészekről és arról, ami ezekről még eszembe jut. Kezdőknek, haladóknak, mindenkinek.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek