Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Öreg és beteg

A telkünkön számos öreg fa van. Mivel az utóbbi húsz évben nem lakott itt senki, a fákat sem gondozták. A cseresznyefa sajnos el is pusztult, de a többi sincs túl jó állapotban. Nem estünk azért nekik a láncfűrésszel (na jó, a ház helyén állókat azért muszáj volt kivágni). Megkíméltünk egy kajszibarackfát is, annak ellenére, hogy nem tűnt túl fittnek szegény. Az elmúlt években nem is nagyon volt rajta termés, ezt úgy tűnik, idén igyekszik bepótolni. Most roskadozik a rengeteg gyümölcs súlya alatt.

0 Tovább

Metszés? Most?

Őszibarackfánk idén gyönyörű lett. És dús, köszönthetően a rászórt tápanyagoknak és annak, hogy sikerült minden betegséget megelőzni. Mivel még fiatalka, csak 6-7 barack kapaszkodik rajta, amik alig látszottak a lombtól. Nyár van, ha még nem tetted, lassan itt az ideje a fa zöldmetszésének (bár volt, ahol augusztusban javasolják, de addigra pl. a miénk leérik). Lassan már én is bátrabban nyúlok a metszőollóhoz, mivel az eddigi sebészi tevékenységemet túlélték a növények.

0 Tovább

biokiskert

blogavatar

Az egészséges, természetes, kártevők és növényvédőszerek nélküli bio konyhakertről, egyéb kertrészekről és arról, ami ezekről még eszembe jut. Kezdőknek, haladóknak, mindenkinek.

Legfrissebb bejegyzések

2011.07.08.
2011.06.29.

Utolsó kommentek