Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ismét divat kertészkedni

Örömmel olvastam, hogy egyre többen kertészkedünk. A Napi Gazdaság szerint egyre nagyobb divat a konyhakert, sőt, nem is kell kert, a teraszon is megtermeljük a betevő zöldség-gyümölcs egy részét. Végre egy normális divat! Van, ahol arról számolnak be, hogy egyre kevesebb az eladó hétvégi telek, mert ismét termelnek rajtuk. A piacokon és a kertészetekben jóval több palánta fogy, a kis kiszerelésű vetőmagok és dughagymák forgalma is jócskán megnőtt. Üröm az örömben, hogy a növényvédőszerek forgalma is megduplázódott - remélem, ez azért változni fog, és egyre inkább az ökológiai gazdálkodásban is használható szereket keresik majd.

0 Tovább

Konyhakert design

Ha a konyhakertre gondolunk, általában egy nyugodt, vidéki kert kedves bája jut eszünkbe. Hosszúkás ágyásokkal, tyúklépésben járható ösvényekkel, szabályos zöldségsorokkal. A konyhakert általában elnyomja a kert kikapcsolódásra szolgáló részét, vagy ha elég nagy a telek, élesen elkülönül tőle. Kertvárosokban azonban nem mindig van erre hely, vagy ha van is, nem mindig fér össze a kert vágyott képe a konyhakert létével. Ennek azonban nem kell így lennie! Néhány tipp, hogyan illeszthetjük be a konyhakertet egy városi, elegáns, esetleg modern ház kertjébe:

0 Tovább

Ismét könyvajánló

Az első könyvajánlómban már írtam az ijesztő könyvekről: Fern Marchall Bradley és Jane Courtier Konyhakerti mindentudó c. könyve egy kicsit ilyen. Azért ha már van kellő önbizalmunk, hogy ne vegyük túlzottan magunkra a szerzők rosszallását a kellő szakértelem nélkül próbálkozó kertészekre vonatkozóan, nyugodtan fellapozhatjuk ezt a könyvet is. Nagy előnye, hogy szép. Tényleg, akár ajándékba is adhatjuk (ráadásul nem is ólcsójános ajándék). Keménykötésű, sok és szép képpel.

0 Tovább

biokiskert

blogavatar

Az egészséges, természetes, kártevők és növényvédőszerek nélküli bio konyhakertről, egyéb kertrészekről és arról, ami ezekről még eszembe jut. Kezdőknek, haladóknak, mindenkinek.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek