Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gazos a kert? Legeld le!

Már gyerekként feltűnt, hogy a tyúkok nem mindent esznek szívesen, amit bedugdostam nekik. Pár dologért viszont meg voltak őrülve, ezek közé tartozott a giliszta és a tyúkhúr (stellaria media, bár akkor ezt még nem tudtam). A tyúkhúrral való etetésnek mindenki örült, a tyúkok is, és gazdájuk (nagymamám) is, mivel így rendszeresen gyomláltuk a kertet. Mi, gyerekek is örültünk, mert a tyúketetés jó móka, sokáig el lehet vele szórakozni. A tyúkhúr ennél azonban lényegesen többet tud.

0 Tovább

Gáz a gaz?

A gazt, gyomnövényeket senki sem szereti a kertjében látni. Sokat kell hajlongani, hogy megszabaduljunk tőlük, már ha nem akarunk gyomirtót bevetni. Most azonban egy érdekes cikkre bukkantan a Biokultúra újság idei első számában. Nem is annyira a cikk fogott meg, hanem a néhány soros előszava arról, hogy a gyom nem feltétlenül maga a megtestesült gonosz. (A továbbiakban a szántóföldi mechanikus gyomirtásról esik szó benne).

4 Tovább

biokiskert

blogavatar

Az egészséges, természetes, kártevők és növényvédőszerek nélküli bio konyhakertről, egyéb kertrészekről és arról, ami ezekről még eszembe jut. Kezdőknek, haladóknak, mindenkinek.

Legfrissebb bejegyzések

2011.03.03.

Utolsó kommentek