Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Virágzik az aranyeső, menjünk metszeni!

Olvasmányaim szerint ez az optimális ideje a barackfa (őszi) metszésének. A metszés mindig nagyon misztikusnak tűnt számomra. Nagyapámnak az egész kertje szőlővel és gyümölcsfákkal van tele: van mit metszegetnie. Sokszor láttam, ahogy elmélyült figyelemmel, biztos kézzel vagdosta a nemkívánatos ágakat. A végeredmény mindig nagyon szép lett. Ápolt, rendezett szőlősorok állnak a kertben, a termés pedig általában bőséges és finom.

0 Tovább

Tavaszi munka: talajfertőtlenítés

A talajban rengeteg élőlény él. Ezeknek egy része alig várja, hogy a földbe helyezzük féltett palántáinkat és magjainkat, mert ők ugyanúgy kulináris élvezetet látnak bennük, mint mi a későbbi termésben. Ezek között van, amit látunk, van, amit nem. A növényeinket pusztító lények ellen persze védekezni kell, de nagyon fontos, hogyan tesszük ezt. Hasznos élőlények is élnek ott, amelyeket nem kéne sem elűzni, sem kiirtani. A talaj sokkal szegényebb lenne mikrobák, hasznos baktérium- és gombafajok nélkül, nem is beszélve a földigilisztákról. Mit tehetünk, ha kíméletesen akarjuk óvni a növényeinket?

0 Tovább

biokiskert

blogavatar

Az egészséges, természetes, kártevők és növényvédőszerek nélküli bio konyhakertről, egyéb kertrészekről és arról, ami ezekről még eszembe jut. Kezdőknek, haladóknak, mindenkinek.

Utolsó kommentek