Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A szerelem almája

Esetleg aranyalma (mindkét néven nevezték, utóbbin még ma is hívják az pl. az olaszok). A kedvenc zöldségem, ami gyümölcs (vagy fordítva?) Ha valamiért érdemes kertészkedni, biztosan ez az. Egyszerűen odavagyok a paradicsomért. Idén többfélét is ültettem, kíváncsi vagyok az eredményre. A vicces az, hogy a tavaly lehullott paradicsomok magjából kikelt "vadon nőtt" példányok simán túlnőtték a féltve nevelgetett palántáimat és már virágzanak, sőt, termés is van rajtuk (még zöld). Azt hiszem, palántanevelésben még fejlődnöm kell.

0 Tovább

Ne add fel!

Nehéz időszak ez egy kezdő biokiskertésznek. Megszállnak mindent a tetvek, pöndörödik, lyukad a falevél, előbújtak a csigák, amerre csak nézek, minden növényemre fáj a foga, ill. szájszerve valaminek. Gombák terjeszkednek vígan a fáinkon és kétségbeesünk: na, ebből sem eszünk az idén. Sokan ilyenkor adják fel (én is ezt tettem az első kertészkedős évben), és elszaladnak a gazdaboltba. Ott általában nem a szelíd szereket nyomják a kezünkbe, hanem azt, ami biztosan leirt minden kórokozót a növényről. Nem kórokozót is, de ez nem olyan feltűnő. Ha még nem szaladtál permetszerért, állj meg egy percre!

0 Tovább

Csizmát az asztalra?

Virágok a veteményben? Bizony, egy biokertben ez nem meglepő. Hozzátartozik. Ahogy a fűszernövények is. Nekem jobban is tetszett így az ágyás, nem volt olyan egyhangú. Az alább felsorolt növények mindegyikét nyilván nem tudjuk elültetni, mert akkor nem marad hely a lényegnek. Én az első négyet passzírozom bele az ágyások réseibe, de válogassatok kedvetek szerint!

0 Tovább

Csináljunk konyhakertet!

Csináljunk konyhakertet! - mondta kedvesem, amikor épphogy tavaszodni kezdett. Persze, jót főzni csak jóból, frissből lehet, meg aztán miért a piaci éretlen-permetest tegyük a gyerekek elé, ha egyszer itt a kert. A vágyott kert készülőben volt, a ház is épphogy elkészült. Eddig a kert gyermekkorom ködös homályába veszett, 6 éves voltam, amikor lakásba költöztünk. Röpke 28 év után ismét kertes házban lakunk, mi sem természetesebb, mint hogy veteményezzünk.

Jó, vágjunk bele, de ez aztán biokert lesz a javából! Semmi vegyszer! Veteményezéstől sajgó háttal lestem az eredményt. Hé, ezek nőnek, király vagyok! Először egy retket húztam ki, imádom a retket.

4 Tovább

biokiskert

blogavatar

Az egészséges, természetes, kártevők és növényvédőszerek nélküli bio konyhakertről, egyéb kertrészekről és arról, ami ezekről még eszembe jut. Kezdőknek, haladóknak, mindenkinek.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek