Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A nyár maga

A pipacsról a napfényes mezők jutnak eszembe. Kevés virágnak van olyan vidám hangulata számomra, mint ennek a szép virágnak. Ami tulajdonképpen gyom, ha úgy vesszük. Legalábbis a búzatáblában, legelőn annak számít. Kertbe ültetve azonban igazi vidám hangulatot hozhat. Nem kell a szántóföldre szaladni a növényekért, szép, nemesített fajtákat lehet kapni.

0 Tovább

A lóbab jó bab

A lóbabbal először egykori szomszédunk, egy arab származású, kitűnően főző lány konyhájában találkoztam. Elképesztően finom ételt készített belőle, bár ő ezt elég sok alapanyagból képes megtenni. Soha azelőtt nem láttam még ilyen különös formájú, hatalmas babszemeket. Aztán egy időre megfeledkeztem róla, egészen addig, amíg magam is böngészni kezdtem a szakácskönyveket. Lóbab, zsenge lóbab, lóbab nyersen - folyton ezekbe botlottam. Így jár az ember, ha a nemzetközi konyha remekeit szeretné itthon elkészíteni.

0 Tovább

Ültess mogyorót!

Amikor megtaláltuk a telkünket, örömmel láttam, hogy egy hatalmas mogyoróbokor is található rajta. Tényleg hatalmas, van vagy 6 méter magas. Eszembe jutott dédapám, aki puszta kézzel törte nekünk a kertjükben termett mogyorót. Ámultunk erején és próbáltuk utánozni, persze esélyünk nem volt. A kertünkben álló mogyorónak nagyon finom a termése is, a gyerekek szívesen gyűjtögetik és eszegetik.

3 Tovább
12
»

biokiskert

blogavatar

Az egészséges, természetes, kártevők és növényvédőszerek nélküli bio konyhakertről, egyéb kertrészekről és arról, ami ezekről még eszembe jut. Kezdőknek, haladóknak, mindenkinek.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek