A kép illusztárió, nem a helyszínen készült.A komposztálásról már esett szó két ízben is (alapok és hibakeresési- és javítási útmutató) a blogon. Nem mindenkinek van azonban lehetősége arra, hogy otthon komposztáljon. Jó megoldás lenne erre a komposztálható hulladék szelektív gyűjtése és központi hasznosítása, de ez még sajnos várat magára. Akadnak azonban civil kezdeményezések, amelyek követendő példaként szolgálhatnának.

 

A kép illusztárió, nem a helyszínen készült.A gödöllői REGINA Nőház számos hasznos tevékenysége közül az egyik, hogy begyűjtik a környéken keletkezett zöldhulladékot. Ezt komposztálják és felhasználják a Ház biokertjében. Hetente egyszer lehet vinni az összegyűjtött hulladékot, ami így nem vész kárba és nem terheli a környezetet. Helyette értékes anyagként kerül vissza a természetbe. A projekt neve „Aranyvessző”, és a REGINA Alapítvány és a GreenDependent Egyesület együttműködésében valósult meg. (A képek illusztrációk, nem a helyszínen készültek)

 

Talán többen is kedvet kapnak a hasonló kezdeményezésekhez. Jó lenne, ha mindenki vihetné valahová a komposztnakvalót. Ki tud még ilyen lehetőségről?