Bevallom őszintén, amikor először hallottam az Alma zenekart, nem igazán tetszett. Két kisgyerekkel azonban nem lehet sokáig elkerülni valamelyik koncertjüket, mivel nagyon aktív bandáról van szó. Amikor először láttam őket élőben, már nem is annyira bántam, hogy a gyerekeim kedvelik őket. Én is kedvelem, élőben szerintem nagyon jók. A gyermekeim az első sorokban ropták, még a kicsi is, pedig az első koncert idején még járni is alig tudott. (Érdemes olyan helyszínen felkeresni a koncertet, ahol van helyük a gyerekeknek táncolni, nagyságrendekkel emeli a hangulatot az ugrabugra gyereksereg látványa).

 

Ami külön tetszik, hogy közben menővé teszik a környezetvédelmet. A Szuperkukák klipje elsőre kicsit bizarrnak tűnt a pokémon-stílusú szelektív gyűjtőkkel (ld. lent), de működik. Az ovisok simán fújják, melyik mit eszik, és hogy ez miért jó. Nekik már ez lesz a természetes. Kicsit közhely, de hát így van: ők alakítják a jövőt, és így azokat a gyerekeket is el lehet érni, akiknek a szülei esetleg kevésbé elkötelezettek.

Részt vesznek az Öko riadó! című kezdeményezésben is, ami szintén gyerekeknek szervez programokat, játékokat, versenyeket a témában. Nem tudom, mennyire sikerül ezt megvalósítani, de szerintem az a leghatékonyabb nevelés, amiben a gyerekek a nevelési szándék szikráját sem tudják felfedezni, csak élvezik, mert játék. Sok ilyen kéne…