ÉdesköményKedvesem szívesen tevékenykedik a konyhában, én pedig hagyom. Jól járok vele, finomakat főz. Szeret különleges ételeket is kipróbálni, így megleptem egy Gordon Ramsey szakácskönyvvel. Remek, bár nem hétköznap esti ételek vannak benne. A hozzávalókat olvasgatva feltűnt, hogy majd’ minden recept hozzávalói között van salottahagyma. Ha bab, akkor lóbab, ha paradicsom, akkor lucullus. Valamint édeskömény, cukkinivirág és sárga cukkini. Aztán rájöttem, hogy több más receptet is tettem már parkolólistára a fenti hozzávalók nehéz beszerezhetősége miatt.

 

Pedig ezek nem olyan egzotikus hozzávalók, hiszen a rokonaik vígan teremnek nálunk is. Így, gondolom, ezek is megnőnének. Azért alakul a választék, nyáron paradicsomból már akár háromfélét is látok a zöldségesnél a régi egy helyett. Alakul a salátaválaszték is, bár ahhoz képest, ami elérhető lenne, nem sok a fejes-jég-fodros saláta hármas. A szupermarketek csomagolt salátáit nem is veszem bele a választékba, mert az többet árt, mint használ. Örömmel láttam viszont egyre többször angol zellert és fűszernövényeket.

 

BakszakállAddig is, amíg ez kialakul, megpróbálkozom magam a termesztésével. Van még néhány növény így is a várólistán, pl. a bakszakáll, amelyről még sosem hallottam ezelőtt (jellemző, hogy most viszont egyszerre két helyen is összefutottam vele). Az articsókával és az édesburgonyával is szemezek, csak azok termesztéséhez hely kell, az pedig nekem nincs.

 

Akinek kedve van velem tartani a különleges zöldségek termesztésében, itt talál hozzá magokat.

 

Sárga cukkini Rucola (vad)