Itt a medvehagyma-szezon! A tavaly elültetett növénykék sokkal dúsabban hajtottak ki idén. Szerencsére felismertem őket, így nem gyomláltam ki. Ha ilyen ütemben szaporodnak, pár év alatt meghódítják a nappali ablaka előtti jócskán árnyékos részt. Most már meg is kóstoltuk – olívaolajon paradicsommal fél perc alatt fonnyasztva spagettin végezte, némi friss parmezánnal meghintve. Nagyon jó lett, csak máskor még több medvehagyma kell  majd rá.

 

Hamarosan virágot hoz a növény, utána már nem esszük, ki kell várni a jövő tavaszt. Nem igazán tartósítható, hacsak nem így – próbáljuk ki, ha van elég levelünk. A zöldségesnél is láttam, alakul ez a kínálat szépen. Tavaly a friss fenyőmulcson kucsmagomba is nőtt, milyen jó párosítás lett volna. A kucsmagomba idén elmaradt, de sebaj, hamarosan mulcspótlás, így jövőre talán saját kertből próbálhatom ki ezt a párosítást.

 

A gyűjtéssel óvatosan, csak azt szedjük le, aminek határozott fokhagymaillata van. Ha szeretnéd kipróbálni, itt egy pár felhasználási ötlet. Jó étvágyat!